Comisia Europeană a primit o cerere de plată în valoare de 2,6 miliarde de euro, din partea României

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 03 Iunie 2022 122
Comisia Europeană a primit din partea României prima cerere în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR), pentru plata a 1,8 miliarde de euro sub formă de granturi și a 789,7 milioane de euro sub formă de împrumuturi (fără prefinanțare). Plățile acordate în cadrul MRR se bazează pe performanțele obținute și depind de realizarea de către România a investițiilor și a reformelor descrise în planul său de redresare și reziliență.

Această primă cerere de plată este condiționată de îndeplinirea a 21 de jaloane care acoperă mai multe reforme și investiții în domeniile eficienței energetice, mobilității durabile, transformării digitale, gospodăririi apelor, îngrijirilor de sănătate, impozitării și pensiilor, educației, justiției și combaterii corupției, sprijinului acordat sectorului privat și sistemului de audit și control legat de Mecanismul de redresare și reziliență.

Comisia are la dispoziție două luni pentru a-și realiza evaluarea. Ulterior, ea va transmite Comitetului economic și financiar (CEF) al Consiliului evaluarea sa preliminară privind respectarea de către România a jaloanelor și a țintelor care sunt necesare pentru ca această plată să poată fi efectuată. Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei