Comisia Europeană sprijină elaborarea strategiei României privind economia circulară

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 03 Octombrie 2022 172
Direcția Generală Sprijin pentru Reforme Structurale a Comisiei Europene a ajutat statul român să elaboreze și să adopte strategia pentru o economie circulară. Aceasta oferă o imagine de ansamblu a potențialului de circularitate pe care îl au 14 sectoare economice din România, stabilind o direcție generală clară ce vizează accelerarea tranziției de la un model economic liniar la unul circular.

Strategia reprezintă o oportunitate ca România să își reducă dependența ridicată de importurile de materii prime. Ea va sprijini identificarea de soluții pentru colectarea și reutilizarea tuturor tipurilor de deșeuri, pentru a reduce această dependență.

Următorul pas pentru România este elaborarea unui plan de acțiune, care va conține măsuri concrete de maximizare a potențialului de circularitate în șapte sectoare economice: agricultură și silvicultură, industria auto, construcții, bunuri de consum, echipamente electrice și electronice, precum și în două sectoare orizontale, și anume apa și deșeurile. Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei