Concursul de la Garda Financiară a făcut opt victime

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 13 Iulie 2011 1147
Ieri, au fost afișate rezultatele la prima probă a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de la Garda Financiară. Din liste rezultă că la examen s-au înscris 275 candidați, dintre care s-au prezentat să susțină proba scrisă 274.
În urma corectării lucrărilor, 266 candidați au fost declarați admiși și vor putea susține cea de-a doua probă. Cei 8 declarați respinși vor trebui să-și caute de lucru.
Din cadrul Secției Constanța, au participat la examen 46 candidați. 38 dintre ei au concurat pentru funcția de comisar superior, iar 8 pentru funcția de comisar principal. Singurul constănțean declarat respins este Gavril Moroșan, fost comisar șef secție, care a obținut doar 44 puncte (sub baremul minim de 50 puncte). Colegii lui s-au declarat surprinși, cunoscându-l ca fiind bine pregătit. Un alt fost comisar șef, Cornel Garimovici, a primit 77 puncte la lucrare.
În ansamblu, dar și pe fiecare structură în parte, rezultatele la examen sunt neașteptat de bune. Cei mai mulți candidați au obținut peste 70 de puncte. 11 dintre ei au primit chiar punctajul maxim - 100.
Există două explicații pentru nivelul ridicat al rezultatelor: fie proba scrisă a fost prea ușoară, fie lucrătorii Gărzii Financiare au o pregătire teoretică bună și foarte bună. O a treia explicație posibilă, fraudarea în masă a examenului, este exclusă, fiind vorba de un concurs. Niciunul dintre concurenți n-ar fi admis să fie furat de ceilalți și ar fi raportat frauda în timpul examenului.
La Constanța, punctajul maxim l-au obținut Dorian Borduja și Constantin Tănase. Din totalul de 46 note, una a fost sub baremul de 50 de puncte, 7 au fost între 50 și 69 puncte, iar 38 au fost peste 70 de puncte.
Următoarea probă, interviul, va fi susținută pe data de 15 iulie 2011.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei