CONPET: Lucrările de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport țiței import, subtraversare Dunăre și Brațul Borcea, finalizate!

de Sorin MIHALACHE Luni, 03 Aprilie 2023 357
Societatea CONPET SA a organizat, luni, 3 aprilie, recepția la finalizarea lucrărilor proiectului „Prestare servicii de proiectare și execuție lucrări în vederea realizării obiectivului înlocuire fire de legătură traversare Dunăre C1-C2 și Brațul Borcea C3-C4”, eveniment ce a avut loc în localitatea Fetești (județul Ialomița).
Contractul de antrepriză, a cărui valoare totală se ridică la suma de 26,5 milioane de euro, a fost încheiat în data de 30 august 2021, cu Asocierea CIS GAZ SA, în calitate de lider al asocierii, și HORIZONTAL DRILLING INTERNATIONAL SAS, companie internațională specializată în foraj orizontal dirijat.
Lucrările de execuție (Construcții Montaj) au început în luna mai 2022 și au fost finalizate în luna martie 2023, cu patru luni înainte de termenul contractat.
Scopul contractului a fost „montarea prin Foraj Orizontal Dirijat a două noi conducte de transport țiței de 20 și 28” pentru subtraversarea Dunării și a Brațului Borcea și realizarea legăturilor tehnologice spre punctele de lucru CONPET, în vederea înlocuirii vechilor conducte de 12 ¾, ce asigurau până la acel moment subtraversările, puse în funcțiune succesiv între anii 1968 - 1978.
Proiectul reprezintă unul dintre principalele obiective de investiții ale societății CONPET SA, cu impact major asupra mediului înconjurător, siguranței și securității naționale.
„CONPET dovedește, încă o dată, că prin programele de investiții asumate an de an reușește să aducă siguranța în exploatare la cel mai înalt nivel. Prin soluția tehnică adoptată, forajul orizontal dirijat etapizat, și prin amploarea lucrărilor, proiectul este unicat în cadrul societății CONPET și a implicat un efort financiar important”, a declarat Dorin Tudora, director general al CONPET SA.
La eveniment au participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, secretarul de stat în Ministerul Energiei, George-Sergiu Niculescu, reprezentanții top-managementului CONPET SA, directorul general al CIS GAZ SA, Horațiu Sebastian Călugăr, directorul general al Horizontal Drilling International (HDI), Atef KHEMIRI, precum și oficialități locale din județele Ialomița și Constanța.
„Modernizarea sistemului național de transport este o prioritate și îi felicit pe cei de la CONPET pentru finalizarea acestui proiect, mai ales că lucrările au fost finalizate înainte de termenul estimat. Asta arată că există determinare și seriozitate. România este un hub energetic în regiune, iar investițiile de peste 26 milioane de euro realizate aici arată că suntem parteneri serioși și de încredere”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei