Constanţa Port Business Association, protocol de colaborare cu EU-Georgia Business Council, la Maritime Business Week

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 26 Iunie 2024 176
Constanţa Port Business Association (CPBA) a semnat, miercuri, 26 iunie, un protocol de colaborare cu EU-Georgia Business Council (EUGBC) în cadrul evenimentului internațional Maritime Business Week, desfășurat între 26 și 28 iunie, sub organizarea Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), la Pavilionul Expozițional din staţiunea Mamaia. 
Forumul Internațional de Afaceri România-Georgia este o manifestare inițiată și realizată sub girul diplomatic al E.S. dnei Ambasador Tamar Beruchasvili, Ambasadorul Republicii Georgia la București, și al Consulatului Onorific al Georgiei la Constanța, reprezentat de Iancu Adrian Stavrositu, Consulul Onorific al Republicii Georgia.
Evenimentul a reunit 21 de companii georgiene active în aria maritimă, majoritatea având activitate în domeniile transport, logistică, zona liberă. Din registrul participanților enumerăm: Double A Shipping, DTS Logistics, E60 Shipping Line, Elit Transit, Georgia-Romania Chamber of Commerce, Gianti Logistics, ITMC, JSL Group, Pace, Poti FIZ, Prime Marine și lista poate continua.
EU-Georgia Business Council (EUGBC) este organizația care promovează relațiile economice dintre Georgia și Uniunea Europeană, oferind suport companiilor în dezvoltarea de noi oportunități de afaceri și investiții.
„În cadrul Maritime Business Week și al Tomis Maritime Expo, CPBA este participant activ și expozant la evenimentele care includ o serie de conferințe și expoziții dedicate industriei maritime și care reunesc lideri și profesioniști din domeniu.
Constanta Port Business Association susține și reprezintă agenții economici din portul Constanța, promovând un mediu de afaceri dinamic și competitiv, și sprijină dezvoltarea portului Constanța ca nod logistic de mare potențial pentru fluxurile comerciale dintre Europa și Marea Caspică”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizaţie.
Protocolul a fost semnat la Forumul de afaceri Internațional România - Georgia, organizat în cadrul evenimentului, de către Zviad Chumburidze, ambasador, secretar general al EUGBC, şi Viorel Panait, preşedinte al CPBA, în prezența Excelenței Sale Ambasador Tamar Beruchashvili şi a lui Adrian Iancu Stavrositu, consul onorific al Georgiei în România.
Acest acord continuă seria de inițiative ale asociației, începută cu Forumul Marea Caspică - Marea Neagră, organizat în premieră la Constanța pe 7 aprilie 2023. Evenimentul a subliniat importanța strategică a coridorului de transport Marea Caspică - Marea Neagră și a consolidat relațiile comerciale dintre regiunea Caspică și Europa, reunind anul trecut lideri din industria transporturilor și a logisticii la nivel internațional.
Protocolul încheiat între CPBA și EUGBC urmărește:
- Facilitarea de noi oportunități de afaceri pentru membrii lor, valorificând avantajele Portului Constanța;
- Consolidarea cooperării economice dintre România și Georgia prin utilizarea strategică a portului Constanța;
- Susținerea dezvoltării transportului prin coridorul Marea Caspică - Marea Neagră pentru schimburile comerciale între Europa și Asia și ieșirea mărfurilor din Asia către destinații globale. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei