Constănțenii deținători de cotă de lapte / 14 mai, data limită pentru depunerea declarației anuale

de Anca CHICU Marţi, 03 Aprilie 2012 239
Fermierii deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe, precum și cumpărătorii care achiziționează lapte, vor trebui să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, începând de astăzi, declarațiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2011/2012.
"Anul de cotă s-a încheiat la 31 martie 2012, iar declarațiile anuale trebuie completate și depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2012, inclusiv, fără penalizări. Aceste declarații trebuie depuse de către producătorii care dețin cotă pentru vânzări directe și de către cumpărătorii care achiziționează lapte de la producători", potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
Și cumpărătorii trebuie să depună la APIA Constanța declarația anuală privind cantitatea de lapte achiziționată în anul de cotă 2011/2012, termenul limită fiind tot 14 mai 2012.
"Producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declarația anuală privind cantitățile comercializate li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva națională. Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deținători de cotă vor transmite împreună cu declarația anuală și o justificare scrisă, datată și semnată, asupra imposibilității transmiterii acestei declarații în termenul legal", au mai precizat reprezentanții APIA.
Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declarația anuală privind cantitățile achiziționate sunt calculate penalități pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai. Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depășire de 0,01% din cantitățile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 și 100.000 euro. Cumpărătorul care nu trimite declarația anuală riscă să piardă dreptul de a achiziționa lapte de la deținătorii de cotă, prin retragerea aprobării.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei