“Cornulețele dobrogene” au primit atestatul de produs tradițional

de Madalina PETRESCU Joi, 22 Iunie 2023 263
Direcţia pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Tulcea a primit săptămâna aceasta atestatul de produs tradiţional pentru „cornuleţe dobrogene”, acesta fiind al 12-lea produs de gen realizat de o firmă din comuna Greci pe baza reţetelor locale.

Directorul executiv al DAJ, Mirela Miiler, a declarat că noul produs tradiţional este făcut cu borş şi are în compoziţie rahat incolor, deosebindu-se astfel de celelalte două atestate de acelaşi producător „cornuleţe cu rahat” şi „cornuleţe cu unt şi nucă”.

„Un produs tradiţional e un produs deosebit, pentru că atestatul obţinut garantează că este făcut din materii prime fără adaosuri şi păstrează o anumită tradiţionalitate, în reţetă, în preparare, în materia primă folosită care e locală, specifică zonei”, a menţionat Mirela Miiler.

Ea a mai spus că judeţul are în continuare potenţial pentru atestarea de noi produse tradiţionale, potrivit Agerpres.

„Cred că Tulcea are un potenţial destul de mare, pentru că judeţul e renumit pentru peşte. Păstoritul e o tradiţie în Dobrogea, în Tulcea. Numai că dorinţa consumatorului dictează produsele de pe piaţă. Se poate încerca şi acest domeniu şi cred că ar avea succes produsele acestea (brânzeturi - n.r.). Dar mă pot gândi şi la miere. În apicultură suntem destul de bine dezvoltaţi, pentru că majoritatea producătorilor sunt înscrişi în agricultura ecologică. Cred că şi aici e un segment care ar putea fi dezvoltat”, a mai spus directoarea executivă a DAJ.

Judeţul Tulcea a avut, până în această săptămână, atestate încă opt produse pe bază de peşte, toate realizate de o firmă din Tulcea, o telemea de capră, produsă în comuna Stejaru, şi 11 produse de panificaţie, gemuri şi dulceaţă, produse de o firmă din comuna Greci, atestate ca fiind tradiţionale, conform Registrului naţional al Ministerului Agriculturii.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei