Cu cât se închiriază un spațiu comercial într-o "zonă bună"

de Anca CHICU Marţi, 30 Aprilie 2013 130
Dacă în cazul locuințelor este ceva mai ușor de realizat diverse analize care să arate situația per ansamblu măcar pe o anumită categorie locativă sau pe zone, ori pe criterii de vechime, când vine vorba despre spațiile comerciale lucrurile se mai complică.
Mai mult decât orice alt sector al pieței imobiliare, segmentul spațiilor comerciale este deosebit de susceptibil la factorul localizare, ca urmare a dependenței vânzărilor de traficul pietonal, se explică într-o analiză asupra chiriilor practicate în zonele centrale ale câtorva mari orașe din țară, printre care și Constanța, realizată de portalul imobiliare.ro. Astfel, deși situate teoretic în aceeași zonă, două proprietăți pot avea prețuri extrem de diferite, în funcție chiar pe ce parte exactă a străzii sunt amplasate. 
Așa cum era și de așteptat, chirii extrem de mari găsim în Capitală. Ca să vă faceți o idee, pe binecunoscutul bulevard Magheru, proprietarul unui magazin de doar 20 de metri pătrați cere 1.160 de euro pe lună, iar pe Calea Victoriei, un spațiu de 560 de metri pătrați amplasat chiar lângă Teatrul Odeon poate fi închiriat cu 28.000 de euro pe lună.
În Constanța nu se poate vorbi însă despre astfel de prețuri, ci din contră. Luând în calcul ofertele listate la acest moment putem spune că stăm destul de bine, asta făcând comparație cu celelalte orașe analizate - București, Timișoara, Brașov, Cluj - Napoca și Iași.
Mai exact, Constanța se situează pe ultimul loc în rândul orașelor analizate la capitolul cele mai mari chirii. În orașul de la malul mării, un spațiu de 140 de metri pătrați situat la parterul unui bloc nou (în apropiere de Bulevardul Tomis) poate fi închiriat cu 7,5 euro pe metru pătrat, respectiv 1.050 de euro pe lună. Proprietatea este în curs de finisare, urmând a fi finalizată în luna mai 2013. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei