Cum se notifică anul fiscal

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 18 Decembrie 2015 129
În Monitorul Oficial al României nr. 914 din 10 decembrie 2015 a fost publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3495/2015 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului (014) "Notificare privind modificarea anului fiscal."
Potrivit dispozițiilor articolului 16 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Noul Cod fiscal, cu modificările și completările ulterioare, anul fiscal este anul calendaristic. Fac excepție de la această regulă contribuabilii care au optat, în conformitate cu legislația contabilă în vigoare, pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic și care pot opta ca anul fiscal să corespundă exercițiului financiar, conform art. 16 alin. (5) din Codul fiscal.
Conform prevederilor articolului 16 alin. (5) din Noul Cod fiscal, contribuabilii comunică organelor fiscale competente opțiunea pentru anul fiscal modificat, în termen de 15 zile de la data începerii anului fiscal modificat sau de la data înregistrării acestora, după caz.
Formularul (014) "Notificare privind modificarea anului fiscal" se completează de către contribuabili, în două exemplare:un exemplar, semnat conform legii, se depune la unitatea fiscală, direct la registratură, sau la poștă, prin scrisoare recomandată; un exemplar se păstrează de către contribuabil. Prevederile OPANAF nr. 3495/2015 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului (014) "Notificare privind modificarea anului fiscal", se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2016.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei