De duminică intră în vigoare Noul Mers de Tren 2012 - 2013

de Anca CHICU Joi, 06 Decembrie 2012 831
CFR Călători a anunțat că, începând cu data de 9 decembrie, va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2012 - 2013, care va fi valabil până la 14 decembrie 2013. Oferta de transport feroviar de pasageri a fost adaptată la cerințele pieței de călători atât prin optimizarea orariilor și a capacității de transport cât și prin asigurarea condițiilor minime pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile, au precizat reprezentanții CFR.
Zilnic se vor afla în circulație 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decât în planul de mers 2011 - 2012.În traficul intern s-a implementat mersul de tren cadențat pe rutele unde condițiile de circulație și exploatare au permis acest lucru și unde traficul de călători este cu preponderență de navetă. Constanța - Mangalia este una dintre aceste rute.
"Pentru asigurarea mobilității și pentru desfășurarea unui transport de pasageri competitiv, e necesară realizarea unei rețele de transport complet integrate, care să pună în legătură diferitele moduri de transport. În acest sens, o soluție pe termen lung este introducerea acestui sistem de mers de tren cadențat, care să asigure legături frecvente între marile orașe ale țării și capitalele de județ", au precizat reprezentanții CFR.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei