De la 1 ianuarie 2025, serviciile publice interes local vor fi transferate către autorităţile judeţene

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 02 August 2023 403
Direcţiile judeţene de sport, cele de cultură, de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare sau inspectoratele şcolare vor fi transferate, de la 1 ianuarie 2025, către autorităţile publice judeţene, iar instituţiile cu un număr mai mic de 50 de posturi vor fi reorganizate, a anunţat, miercuri, 2 august, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.
„1 ianuarie 2025, descentralizarea serviciilor publice de la nivel central. Direcţiile judeţene de sport, direcţiile judeţene de cultură, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, inspectoratele şcolare, începând, repet, cu 1 ianuarie 2025, ca prim pas pentru ceea ce înseamnă descentralizarea serviciilor publice şi apropierea acestui nivel de serviciu de cetăţean.
Este foarte important ca cine decide asupra serviciilor publice de interes local să fie autoritatea locală şi de aceea, până la această dată, transferul către autorităţile publice judeţene a acestui nivel de servicii se va realiza treptat. Nu este o măsură care să se aplice peste noapte, dar scopul final este de apropiere a serviciilor publice de cetăţeni”, a explicat Boloş, la finalul întâlnirii cu premierul Marcel Ciolacu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei