Delta Dunării, cea mai mare creștere a numărului de turiști străini

de Anca CHICU Luni, 12 Martie 2012 264
Delta Dunării conduce topul destinațiilor turistice cu cea mai mare creștere a numărului de turiști străini, în timp ce Bucureștiul a înregistrat cea mai mari creștere în preferințele turiștilor români, arată un raport al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Turism (INCDT).
Cele mai însemnate evoluții ale numărului de turiști străini, în anul 2011, au fost înregistrate în Delta Dunării (+62%), stațiunile balneare (+20,3%), orașele reședință mari (+18%), stațiunile montane (+12,4%) și Bucureștiul (+8,1%), arată datele INCDT. Per ansamblu, România a atras anul trecut cu 12,8% mai mulți turiști străini față de anul anterior, au anunțat reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.
Creșteri spectaculoase au avut loc și în ceea ce privește preferințele turiștilor români. Cele mai importante evoluții au fost înregistrate la nivelul Bucureștiului (+24,3%), al stațiunilor balneare (+21,2%), al orașelor mari (+19,4%) și stațiunilor montane (+18,5%). Per ansamblu, numărul de turiști români a avut o creștere anul trecut față de anul anterior de 16,9%.
Ministrul dezvoltării regionale și turismului, Cristian Petrescu, consideră că aceste evoluții dovedesc că turismul românesc se află pe drumul cel bun. "Creșterile cele mai mari care au fost înregistrate anul trecut, așa cum reiese din raportul INCDT, se regăsesc la nivelul celor șase produse turistice pe care le-a identificat Strategia brandului turistic național. Este o dovadă că strategia actuală este cea corectă și că trebuie să urmăm în continuare pașii pe care ea îi trasează. Este important să confirmăm aceste evoluții și în cursul anului 2012, iar promovarea pe care o vom face va viza tocmai obiectivele trasate de Strategia brandului turistic național. Ne aflăm pe drumul cel bun și vom păstra aceeași direcție", a precizat Cristian Petrescu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei