Digitalizare, maşini electrice, banking. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Joi, 07 Decembrie 2023 141
l Digitalizarea IMM-urilor reprezintă motorul în creşterea competitivităţii, iar noile tehnologii digitale deschid orizonturi vaste pentru afaceri şi consumatori, susţin tranziţia verde şi joacă un rol crucial în atingerea obiectivelor noastre comune, consideră Cristina Chiriac, preşedinta PFA & CONAF. Ea a reamintit că statistici alarmante arată că România se situează în coada clasamentului european în privinţa adoptării digitalizării în rândul IMM-urilor.
l Ponderea maşinilor pur electrice vândute în România ar putea ajunge până la 68% din total vânzări în anul 2030, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Dan Vardie, la un eveniment dedicat mobilităţii sustenabile. Conform acestuia, acordarea eco-bonusurilor ar trebuie să tindă spre zero, până în anul 2030. „Trebuie să găsim un moment al adevărului în care oamenii să cumpere, dacă aleg maşini electrice, nu doar pentru că statul le dă nişte bani, ci pentru că chiar se identifică cu această formă de mobilitate”, a explicat Vardie.
l Fitch Ratings a confirmat la „BBB” ratingul UniCredit Bank SA din România pentru datoriile pe termen lung (IDR), cu perspectivă stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. De asemenea, ratingul de viabilitate a fost menţinut la „bb”, cu implicaţii pozitive (RWP). În opinia Fitch, confirmarea ratingului pentru datoriile pe termen lung şi al ratingului de sprijin al acţionarilor reflectă probabilitatea ridicată de sprijin de la acţionarul majoritar al băncii, UniCredit SpA, iar perspectiva stabilă o reflectă pe cea a băncii mamă. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei