Cu ajutorul ITF România Echipajul navei "Pearl K" și-a primit salariile restante

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 17 Iulie 2014 125
Conflictul dintre echipajul navei "Pearl K", sub pavilion Saint Vincent & Grenadines, și armatorul bulgar s-a încheiat. "Celor 13 membri ai echipajului, care nu își primiseră salariile din luna aprilie 2014, li s-au plătit 40.000 de dolari la bordul navei. Diferența de 60.000 de dolari a fost remisă prin bancă, în conturile lor" - a declarat Adrian Mihălcioiu, șeful Inspectoratului ITF România.
Nava, având 22.000 tone de îngrășăminte la bord, a acostase în dana nr. 55 a portului Constanța, la descărcare. 13 dintre cei 21 de navigatori, au solicitat sprijinul Inspectoratului ITF România.
"Armatorul bulgar a început negocierea unui contract colectiv de muncă la nivel ITF. A înțeles ce riscă dacă nu respectă legislația internațională, mai ales că Bulgaria este semnatara Convenției internaționale privind munca și viața pe mare MLC-2006. Echipajul ne-a mulțumit pentru ajutorul acordat de ITF România și Sindicatul Liber al Navigatorilor. Până acum nu s-au mai confruntat cu astfel de probleme și nu au cunoscut ce forță reprezintă solidaritatea sindicală" - relatează Mihălcioiu.
Taguri

Comentează știrea

agent economic
17 iulie 2014
probleme in port

Bine ca nu a ramas si vaporu' asta pe aici ca ne exaspereaza. Sunt danele blocate de animale care nu-si platesc oamenii care lucreaza pentru ei. Ar trebui o reglementare sa nu mai intre in port aceste nave cu probleme. Sa se duca frate in alta parte.

NAVIGATOR
18 iulie 2014
PENTRU AGENT ECONOMIC

DACA ROMANIA AR FI RATIFICAT MLC 2006 DE MULT NU AM MAI FI AVUT ASEMENEA PROBLEME....!!!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei