Energie, transporturi, bursă. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Duminică, 25 Iunie 2023 96
l România a produs, în primele patru luni din 2023, o cantitate de ţiţei de 940.000 tone echivalent petrol (tep), cu 33.500 tep (-3,4%) mai mică faţă de cea produsă în perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică. Importurile de ţiţei s-au ridicat, în perioada ianuarie-aprilie 2023, la 2,734 milioane tep, fiind cu 118.400 tep (28,4%) peste cele consemnate în primele patru luni din 2022.
l Podul construit peste Dunăre la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa, va fi dat în circulaţie pe 6 iulie, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.
Construcţia podului suspendat peste Dunăre a început în anul 2017. Pentru realizarea lui s-au folosit aproximativ 81.000 kilometri de fir de oţel, greutatea totală a celor două cabluri principale fiind de 6.700 tone. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone.
l Listarea Hidroelectrica este o oportunitate uriaşă de dezvoltare pentru Bursa de Valori Bucureşti, care îşi consolidează astfel intrarea în liga mare a burselor europene, iar prezenţa Hidroelectrica pe bursă va atrage în România resurse importante de bani şi jucători instituţionali mari din toată lumea, a afirmat preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri, Horia Gustă. Românii interesaţi să devină investitori la Hidroelectrica o pot face şi prin intermediul fondurilor de investiţii, unde nivelul investiţiei este sensibil mai mic decât limita minimă de 50 de acţiuni H2O stabilită în prospectul aprobat. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei