Fermierii constănţeni pot trimite cererile pentru sprijinul pentru sectoarele suin şi avicol, până pe 14 martie

de Sorin MIHALACHE Joi, 08 Februarie 2024 141
Veşti bune pentru fermierii constănţeni. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte, până la data de 14 martie inclusiv, cererile de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul suin şi avicol în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 126.694.400 lei, reprezentând echivalentul a 25.600.000 euro, pentru sectorul suin, respectiv 151.934.300 lei, reprezentând echivalentul a 30.700.000 euro, pentru sectorul avicol. Sumele sunt asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024.
„Cuantumul ajutorului de stat este de 100 euro/UVM pentru capacitatea de producţie suine la îngrăşat şi/sau animale de reproducţie, respectiv scoafe şi/sau scrofiţe montate şi de 100 euro/UVM pentru capacitatea de producţie pui de carne, pui de curcă, găini reproducţie rase grele şi/sau tineret de reproducţie, găini ouătoare şi/sau tineret de înlocuire, precum şi pui de găină eclozionaţi şi/sau pui de curcă eclozionaţi”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, 8 februarie, de agenţie.
Cererile de solicitare a ajutorului de stat şi documentele justificative se depun/transmit la Centrul Judeţean Constanţa al APIA, iar valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 280.000 euro. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei