Fermierii români aruncă laptele pe câmp

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 21 Martie 2013 178
În urma scandalului aflatoxinei, unii fermieri români au fost nevoiți să arunce laptele pe câmp. Ieri, un crescător de vaci din Brănești, Ilfov, a deversat 10 tone de lapte pe tarla, în prezența ziariștilor. 
El a declarat că este nevoit să recurgă la acest gest întrucât consumatorii nu mai vor să cumpere lapte românesc. 
Fermierul a acuzat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și pe ministrul agriculturii că au creat panică în rândul populației, transmițând informații incomplete, imprecise, cu caracter foarte general, despre rezultatele unor controale. Din această cauză, a spus el, oamenii au început să evite lactatele românești, preferându-le pe cele importate din Ungaria. 
Potrivit informațiilor reprezentanților patronatului din industria de prelucrare a laptelui, consumul de lapte românesc a scăzut cu circa 35% în ultima săptămână. 
Patronatul a anunțat că va veni în sprijinul fermierilor. Laptele va fi preluat și folosit la prepararea brânzeturilor. 
Potrivit informațiilor de moment, gestul fermierului din Brănești nu este singular. Și alți crescători de animale au aruncat laptele pe câmp. 
În prezent, fermele din România sunt în pericol să rămână cu mari cantități de lapte nevândute. Întrucât nu vor mai putea achita creditele bancare, salariile angajaților și nu vor mai fi în stare să cumpere furaje pentru animale, multe dintre ele vor intra în faliment. 
Fermierii amenință că vor da în judecată Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și pe ministrul agriculturii, pentru dezinformarea populației și pentru pagubele produse. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei