Finanțare de 5 milioane euro pentru cartierele marginalizate ale orașelor

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 03 August 2016 357
Veste bună pentru administrațiile locale din municipiile și orașele județului Constanța. Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică ghidul de finanțare "Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală (SDL) - orașe, municipii cu populație de peste 20.000 locuitori", corespunzător primei etape a mecanismului de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, pentru zone urbane marginalizate.
Strategiile de dezvoltare locală vor contribui la combaterea sărăciei și a excluziunii sociale în comunitățile urbane caracterizate prin nivel scăzut de educație, grad crescut de șomaj, stare precară de sănătate a locuitorilor și condiții proaste de locuire. Elaborarea acestor strategii constituie un prim pas pentru transpunerea în plan local a măsurilor prevăzute de Guvernul României în "Pachetul antisărăcie"  și, de asemenea, sprijină măsura VII - O nouă misiune pentru grupurile de acțiune locală din "Pachetul Clasa de Mijloc la Sate".
Beneficiarii fondurilor din acest apel de proiecte pot fi autoritățile publice locale în parteneriat cu actori sociali relevanți sau grupurile de acțiune locală (GAL) existente la momentul lansării apelului.
Alocarea financiară în cadrul acestei etape este de 5 milioane euro. Vor putea fi finanțate următoarele activități:
- adaptarea GAL deja înființat conform cerințelor DLRC pentru perioada de programare 2014-2020;
- delimitarea comunității marginalizate și a teritoriului SDL, inclusiv a zonei/zonelor urbane marginalizate;
- animarea partenerilor locali și mobilizarea comunității marginalizate vizate de SDL;
- elaborarea SDL și a listei indicative de intervenții prin care GAL consideră că vor fi atinse obiectivele strategiei de dezvoltare locală.
După elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL), următoarele etape ale mecanismului de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității sunt: selectarea SDL și a pachetului integrat de proiecte pentru zonele marginalizate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei