Finanţe, asigurări, competenţe digitale. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Marţi, 16 Aprilie 2024 111
l Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută, precum şi perspectiva stabilă, informează Ministerul Finanţelor. Decizia reconfirmării ratingului suveran şi a menţinerii perspectivei stabile este susţinută, în opinia agenţiei, de stocul moderat de datorie externă şi guvernamentală şi de perspectivele solide de creştere ale ţării noastre în următorii doi ani.
l Aproape şapte din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza poliţelor RCA influenţează costul acestor poliţe, reiese din cel mai recent studiu privind percepţia românilor faţă de asigurările auto, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie. Studiul relevă şi faptul că două treimi dintre respondenţi cred că fraudele din asigurări impactează preţul RCA pentru toată lumea, în timp ce doar 28% consideră că doar pentru cei implicaţi în accident.
l Competenţele digitale reprezintă punctul nord al unei societăţi sănătoase, iar fără servicii publice oferite de stat, coroborate cu mecanisme de digitalizare, cu creşterea competitivităţii, societatea nu poate să crească, a declarat, în cadrul evenimentului Digital Innovation Summit Bucharest 2024, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Dragoş Cristian Vlad. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei