Firmele constănţene, oportunităţi de afaceri în Noua Zeelandă

de Sorin MIHALACHE Joi, 02 Mai 2024 445
Acordul de liber schimb UE - Noua Zeelandă a intrat în vigoare în data de 1 mai şi va oferi oportunităţi economice semnificative pentru companii şi consumatori.
„Graţie intrării în vigoare a acestui acord, se estimează o mărire cu până la 30% a comerţului bilateral, exporturile anuale ale UE putând creşte cu până la 4,5 miliarde euro, iar investiţiile UE în Noua Zeelandă au potenţial de creştere cu până la 80%. Acordul poate reduce taxele cu aproximativ 140 de milioane de euro pe an pentru companiile din UE încă din primul an de aplicare.
Companiile din UE vor beneficia de eliminarea tuturor taxelor vamale la exporturile UE către Noua Zeelandă, de accesarea pieţei de servicii în sectoare-cheie precum serviciile financiare, telecomunicaţiile, transportul maritim, de reguli previzibile şi transparente pentru comerţul digital, precum şi de simplificarea regulilor de conformitate pentru a permite eficientizarea schimburilor de mărfuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Camera de Comerţ şi Industrie a României.
Acordul prevede şi facilitarea accesului întreprinderilor din UE la contractele de achiziţii publice pentru bunuri, servicii, lucrări şi concesiuni de lucrări din Noua Zeelandă.
Piaţa achiziţiilor publice din Noua Zeelandă valorează aproximativ 60 de miliarde de euro/an. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei