Firmele cu activitate în portul Constanţa, şanse de a încheia parteneriate comerciale cu Austria

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 13 Martie 2024 174
Reprezentanţi ai comunităţii de afaceri private, organizată în asociaţia patronală Constanţa Port Business Association, au participat la întâlnirea de lucru cu misiunea economică a Austriei în portul Constanţa, eveniment găzduit de către Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Asociaţia reuneşte cele mai importante terminale portuare, furnizori de servicii navale şi comercianţi de mărfuri şi are un impact esenţial în dezvoltarea, modernizarea şi promovarea portului Constanţa.
Vizita delegaţiei austriece, organizată şi condusă de Christoph Grabmayr, consilier al Secţiei Comerciale a Ambasadei Austriei la Bucureşti, a avut ca obiectiv identificarea oportunităţilor de afaceri şi investiţii, precum şi conturarea parteneriatelor cu furnizorii privaţi de servicii şi mărfuri care deservesc portul Constanţa.
„Portul Constanţa, conectat multimodal la reţeaua trans-europeană de transport TEN-T şi la Coridorul Mijlociu, cu capacităţi de operare adecvate şi servicii private competitive, atrage atenţia investitorilor şi partenerilor comerciali internaţionali prin potenţialul său de dezvoltare ca hub regional de mărfuri pentru pieţele europene.
Aflată la a doua iniţiativă de conectare cu mediul de afaceri privat din portul Constanţa din ultimii ani, misiunea economică a Austriei a reprezentat companii cu activitate în diverse domenii precum transport, logistică, producţie, construcţii, consultanţă tehnică şi în afaceri, venite pentru prima dată în România, şi firme austriece consacrate, deja prezente pe piaţa românească.
Participanţii la întâlnire au avut ocazia să discute şi să exploreze posibilităţi de colaborare în cadrul unei sesiuni de business networking pentru dezvoltarea de parteneriate comerciale şi intensificarea schimburilor de mărfuri prin portul Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, 13 martie, de asociaţie. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei