Fondurile de investiții au atacat hotărârea de majorare a capitalului social al Oil Terminal

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 26 Octombrie 2016 314
Așa cum se anticipase, fondurile de investiții care dețin acțiuni la compania Oil Terminal din portul Constanța au atacat decizia adunării generale extraordinare a acționarilor din data de 10 octombrie 2016, referitoare la majorarea capitalului social prin aport în natură din partea statului. Din cauza cererii de intervenție, hotărârea nu a putut fi înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului, dosarul fiind trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
Oil Terminal este obligată de HG nr. 834/1991 (pentru aplicarea prevederilor articolelor 19 și 20 din Legea 15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome și societăți comerciale) să introducă terenurile pe care le deține și care aparțin statului român în capitalul social.
În urmă cu patru ani a mai existat o tentativă de majorare a capitalului social, dar din cauza opoziției și manevrelor fondurilor de investiții, măsura nu a putut fi pusă în aplicare.
Pentru că nu își completează capitalul social conform prevederilor legale, compania Oil Terminal este în pericol de dizolvare, în baza prevederilor articolului 237 aliniatul (7) - (9) din Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale.
Potrivit legii, "la cererea oricărei persoane interesate, precum și a Oficiului Național al Registrului Comerțului, tribunalul va putea pronunța dizolvarea societății" în cazul în care "nu și-a completat capitalul social, în condițiile legii". 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei