Ford anunță că ar putea închide noi fabrici din Europa

de Cuget Liber Miercuri, 07 Noiembrie 2012 248
Producătorul auto Ford ar putea să închidă noi fabrici și să concedieze mai mulți angajați din Europa în condițiile în care criza datoriilor din zona euro continuă să scoată în evidență supracapacitățile de producție ale sectorului auto, transmite Reuters.
Directorul general de la Ford, Alan Mulally, a afirmat, la două săptămâni după ce Ford a anunțat că va închide două uzine în Marea Britanie și Belgia și va concedia 6.200 de angajați, că situația de pe piața europeană rămâne foarte volatilă, însă compania va continua să monitorizeze piața europeană pentru a analiza dacă se impun noi măsuri.
Alan Mulally a adăugat că perspectivele economice vor fi principalul parametru. "Acestea vor determina ce avem de făcut. Cel mai important lucru este să potrivim producția cu nivelul cererii", a subliniat directorul Ford.
La sfârșitul lunii octombrie, Ford a anunțat că are de gând să-și reducă cu 13% efectivele din Europa, aceste măsuri urmând să-i permită să realizeze economii anuale de 450-500 milioane de dolari. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei