Imagini de colecţie din Portul Mangalia, prezentate de Ziua Internaţională a Hidrografiei

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 21 Iunie 2023 302
Căpitan de port specialist Georgian Anghel, din cadrul Căpităniei Portului Mangalia, a participat, miercuri, 21 iunie, la sesiunea de comunicări organizată de Direcţia Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Hidrografiei.
În acest context, Georgian Anghel, un colecţionar pasionat, a avut ocazia să prezinte o deosebită expoziţie de cartofilie care i-a dus pe invitaţi, prin imagini, pe valurile istorice ale Portului Mangalia. 180 de cărţi poştale strâns legate de activitate portuară a Mangaliei, din perioada 1900-1947, au putut fi admirate şi vizionate în premieră.
XXX
În anul 2005, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia nr. 60/30, care include declaraţia prin care Ziua Internaţională a Hidrografiei va fi marcată, în fiecare an, la 21 iunie.
„Mările şi oceanele au o contribuţie majoră la creşterea economiei mondiale. Peste 90% din transporturile comerciale din lume se fac pe apă. Hidrografia sprijină siguranţa navigaţiei, protecţia mediului marin, dezvoltarea infrastructurii naţionale, managementul zonei costiere, cercetarea marină, exploatarea resurselor, delimitarea graniţelor maritime, apărarea şi securitatea maritimă şi managementul hazardelor. Munca celor din domeniu permite utilizarea sigură şi eficientă a mărilor, oceanelor, zonele de coastă, lacuri şi râuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea Autorităţii Navale Române. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei