În România nu mai există găini ouătoare stresate, dă asigurări ANSVSA

de Anca CHICU Marţi, 27 Martie 2012 150
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat ieri, oficial, că de la data de 22 februarie pe teritoriul României nu mai există exploatații comerciale care să cazeze găini ouătoare în cuști neîmbunătățite.
Reamintim că de la 1 ianuarie 2012 este interzisă creșterea găinilor în cuști neîmbunătățite.
Potrivit reprezentanților Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), instituția, prin direcțiile județene, a monitorizat permanent exploatațiile de găini ouătoare iar proprietarii acestora au fost informați asupra prevederilor legislative, atât prin intermediul Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, cât și prin intermediul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene. În consecință, proprietarii și-au asumat termenul de 31.12.2011, ca limită de cazare a găinilor în astfel de cuști, urmând ca efectivele să fie transferate către alte sisteme de creștere, fie vândute sau abatorizate.
În perioada 6 - 17 februarie ANSVSA a desfășurat controale oficiale pentru verificarea aplicării măsurilor prevăzute mai sus, dispuse de către DSVSA județene.
"S-a constatat că agenții economici și-au modernizat exploatațiile și le-au reautorizat, ca urmare a transferului la sol a găinilor din cuștile neîmbunătățite. Astfel, efectivele acestor exploatații au fost fie transferate în alte sisteme de creștere din cadrul exploatației, fie abatorizate sau livrate vii către alte unități. Ouăle obținute după data de 01.01.2012 de la găinile cazate în cuștile neîmbunătățite au fost destinate prelucrării industriale sau au fost dirijate spre neutralizate", au precizat reprezentanții ANSVSA.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei