Încă o bancă a primit o suplimentare a plafonului pentru creditele Prima Casă

de Anca PAPAN Luni, 03 Martie 2014 58
Banca Românească a primit un nou plafon de garantare de la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) pentru programul Prima Casă, în valoare de 140 de milioane de lei.

Astfel, clienții băncii vor putea contracta împrumuturi totale de 280 de milioane de lei. "În 2014 ne așteptăm la o evoluție pozitivă a programului Prima Casă, în condițiile în care rata dobânzii de politică monetară se află la un minim istoric, de 3,5%, iar prețurile pe piața imobiliară au în continuare o tendință de scădere", a declarat Dan Grigoriu, director Produse Retail.

Datele din portofoliul Băncii Românești arată că în cadrul programului Prima Casă, odată cu menținerea produsului exclusiv în lei, valoarea medie a unui împrumut a fost de 135.000 de lei. Peste 31% dintre clienții care au accesat un astfel de credit au până în 30 de ani, în timp ce 58% au între 30 de ani și 40 de ani.

Regiunea în care s-au acordat cele mai multe credite Prima Casă a fost Capitala, cu peste 54,6% din împrumuturi, fiind urmată de Banat cu 10,6%, Transilvania, cu 8,6%, și Muntenia, cu 7,9%. La polul opus se află Moldova, cu 6,6% și Oltenia, cu 4,8% din total.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei