Info fiscalitate: În atenția contribuabililor care depun formularul 394

de Ion TIȚA-CĂLIN Marţi, 28 Mai 2013 110
Prin HG nr.84 din 6 martie 2013 au fost modificate și completate Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal. Potrivit pct.17 de la Cap. E. Titlul VI "Taxa pe valoarea adăugată" din HG, pentru achizițiile de bunuri și servicii pe bază de bonuri fiscale emise în conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale care îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate în conformitate cu prevederile art.155 alin.(11), (12) și (20) din Codul fiscal, dacă furnizorul/prestatorul a menționat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului. 
Formularul (394) "Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național" se completează și se depune de către: 
- persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art.153 din Codul fiscal, și care sunt obligate la plata taxei conform art.150 alin.(1) și (7) din Codul fiscal pentru operațiuni impozabile în România conform art.126 alin.(1) și taxabile cu cota prevăzută de lege. Declarația se depune pentru orice operațiune taxabilă pentru care, conform titlului VI din Codul fiscal, este emisă o factură, inclusiv pentru avansuri, precum și pentru operațiunile la care se aplică sistemul TVA la încasare;
- persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează în România, de la persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, achiziții de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevăzută de lege. Atenție!Declarația trebuie să conțină toate facturile care au fost emise/primite în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisă mențiunea "taxare inversă" sau "TVA la încasare", precum și bonurile fiscale cu valoare sub 100 de euro care îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat înscrierea codului de înregistrare în scopuri de TVA. Declarația nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei