Instrument legislativ pentru combaterea practicilor neloiale din comerțul agro-alimentar

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 24 Noiembrie 2022 81
Consiliul Concurenței a finalizat regulamentul privind procedura de înregistrare, investigare și soluționare a sesizărilor ce vizează practicile comerciale neloiale dintre companii în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. Regulamentul a fost elaborat în vederea aplicării Legii nr. 81/2022 privind practicile comerciale neloiale dintre firme în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.
 
Acesta stabilește procedura de soluționare a sesizărilor, etapele care trebuie parcurse pentru efectuarea investigațiilor, identificarea abaterilor, precum și modalitățile constatării și, după caz, sancționării practicilor comerciale neloiale. Totodată, regulamentul aduce clarificări cu privire la semnificația expresiilor și termenilor utilizați pentru identificarea practicilor menționate. De asemenea, este prezentată modalitatea de colaborare dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, co-inițiator al proiectului, și Consiliul Concurenței, cu privire la practicile comerciale neloiale instrumentate.

Proiectul de Hotărâre a Guvernului de aprobare a regulamentului urmează să parcurgă circuitul procesului decizional și va ajunge, pentru avizare, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Regulamentul este disponibil pe site-ul instituției. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei