Mihai Daraban: „Firmele româneşti, încurajate să acceseze pieţele din Nigeria”

de Sorin MIHALACHE Vineri, 28 Iulie 2023 476
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban, a primit vizita E.S. Safiya Ahmad Nuhu, ambasador al Republicii Federale Nigeria în România, în scopul identificării oportunităţilor de promovare şi dinamizare a relaţiilor economice bilaterale.
„România şi Nigeria trebuie să dezvolte proiecte comune de colaborare la nivel economic, prin intermediul cărora să poată fi atrase un număr considerabil de companii care să dezvolte afaceri pe termen lung.
Este foarte importantă identificarea unui proiect central, care să beneficieze de implicarea totală a autorităţilor din cele două state şi care să aibă ca scop principal polarizarea unui segment cât mai larg de companii, inclusiv IMM-uri din România şi Nigeria.
Un domeniu de interes pentru ambele părţi implicate este cel al agriculturii şi industriei alimentare de procesare, atât Nigeria, cât şi România având un potenţial economic semnificativ. În acest context, invit companiile nigeriene să participe în număr cât mai mare la INDAGRA, cel mai important târg de profil din Estul Europei, organizat la Centrul Expoziţional Romexpo, în luna octombrie. INDAGRA reprezintă o platformă eficientă în ceea ce priveşte stabilirea unor noi punţi de legătură între antreprenorii din România şi Nigeria”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.
Şi ambasadorul Nigeriei s-a arătat extrem de interesată de opotunităţile de afaceri din România.
„La nivel instituţional, am identificat principalele domenii de interes pentru ţara noastă, domenii ce pot reprezenta oportunităţi semnificative de cooperare pentru mediile de afaceri din ambele state.
Astfel, putem dezvolta proiecte comune în domeniul energiei, mai ales energie verde, agricultură şi producţia de maşini şi echipamente agricole, IT&C şi cybersecurity, gestionarea deşeurilor şi industria de apărare. Pentru Nigeria este foarte importantă dezvoltarea relaţiilor bilaterale mai ales prin perspectiva politicilor României şi a Uniunii Europene privind continentul african şi a oportunităţilor oferite de pieţele de consum din ţările africane.
Apreciez foarte mult invitaţia de a participa la târgul INDAGRA şi vă asigur de tot sprijinul nostru în ceea ce priveşte participarea companiilor româneşti la evenimentele şi târgurile care vor fi organizare în Nigeria”, a declarat E.S Safiya Ahmad Nuhu, ambasador al Republicii Federale Nigeria în România. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei