Mihai Daraban l-a primit pe ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 01 Decembrie 2022 215
Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) - a avut o întrevedere cu Sultan Mohamed Majed Alali, noul ambasador al Emiratelor Arabe Unite în România. Discuțiile s-au axat pe tema stimulării cooperării bilaterale româno-emirateze, prin intensificarea dialogului instituțional în vederea promovării și sprijinirii oportunităților de investiții și parteneriate între reprezentanții comunităților de afaceri din cele două state.
Președintele CCIR a subliniat faptul că, deși la sfârșitul anului 2021 volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost de aproximativ 300 milioane euro, potențialul de cooperare economică între cele două state rămâne considerabil. Totodată, a menționat mai multe investiții emirateze de succes în țara noastră.
„Unul dintre obiectivele CCIR pentru anul 2023 este implicarea în promovarea sectorului logistic, România deținând infrastructura necesară pentru facilitarea fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație. Astfel, în primăvara anului 2023 vor fi inaugurate terminalul intermodal și hub-ul logistic din județul Alba, un parteneriat cu Dubai Ports (DP) World, de unde se va exporta spre continente precum Asia, Africa sau cele două Americi”, a declarat Mihai Daraban.
Oaspetele a afirmat sprijinul Ambasadei EAU în România pentru proiectele și inițiativele CCIR în beneficiul comunităților de afaceri din cele două state și, totodată, deschiderea pentru demararea unor noi proiecte în diverse arii de activitate. „În urma acestei întâlniri, întrevăd o serie de proiecte care pot aduce beneficii considerabile bilaterale în sectoare de activitate precum logistică, sectorul energetic, agricultură și securitatea alimentară, industria aeronautică și sectorul construcțiilor și imobiliar”, a afirmat ambasadorul.
În cadrul întâlnirii a fost discutată perspectiva organizării, în anul 2023, a unor misiuni economice și forumuri de afaceri bilaterale cu scopul de a stimula dialogul dintre antreprenorii din cele două state.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei