Ministerul Agriculturii vrea relații mai strânse cu chinezii

de Anca PAPAN Miercuri, 12 Februarie 2014 32
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, s-a întâlnit astăzi, la sediul Ministerului, cu Huo Yuzhen, ambasadoarea Republicii Populare China în România, pentru a discuta aspecte privind colaborarea româno-chineză în domeniul agriculturii. 

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a subliniat interesul manifestat de operatorii din sectorul agricol românesc pentru colaborarea cu partea chineză pe următoarele domenii de interes: bovine vii și produse derivate din acestea, ovine vii și derivate din acestea, precum și carnea de porc. 

Colaborarea dintre România și China reprezintă o prioritate a conducerii Ministerului Agriculturii, spun reprezentanții acestuia, ținând cont de experiența și potențialul de care cele două state dispun. În acest sens, se intenționează realizarea unor proiecte de durată care vor fi analizate de experții din grupurile mixte de lucru. Ministrul agriculturii a precizat că România a încheiat cu China două memorandumuri pe sectorul agricol - unul privind porcinele vii și carnea de porc, iar celălalt privind bovinele vii, carnea și produsele procesate din carne de bovine. De asemenea, ministrul a amintit intenția semnării unui nou memorandum referitor la ovinele vii și carnea de ovine. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei