Ministerul Finanțelor primește milioane de euro pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 28 Octombrie 2022 97
Pe data de 27 octombrie 2022, Ministerul Finanțelor a încasat suma de 173 de milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 150.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, se arată într-un comunicat de presă.
„Adăugând și prima tranșă încasată în urmă cu două săptămâni, cea de 82 de milioane de lei, ajungem, astăzi, să avem aproape 14% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR”, a declarat Adrian Câciu - ministrul Finanțelor.

Prin conectarea celor 150 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit și profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice.
Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), este de peste 334 de milioane de lei.
Următoarea tranșă, în valoare de 105 milioane de euro, va fi încasată la începutul anului viitor și este condiționată de conectarea la ANA, până la sfârșitul anului 2022, a unui număr de minimum 600.000 de case de marcat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei