Monedă dedicată aniversării a zece ani de la introducerea bancnotelor și monedelor euro

de Anca CHICU Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 344
Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 30 ianuarie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a zece ani de la introducerea bancnotelor și monedelor euro.
Aversul prezintă câteva monumente reprezentative pentru România, dispuse circular, peste care se suprapune conturul hărții României; în centru, stema țării, valoarea nominală "10 LEI", anul de emisiune "2012" și inscripția "ROMANIA".
Reversul prezintă o compoziție care sugerează moneda unică europeană și importanța acesteia pentru mediul de afaceri, populație, comerț, cercetare și industrie, precum și anii "2002", "2012"; la exterior, inscripția circulară "10 ANI DE LA INTRODUCEREA BANCNOTELOR SI MONEDELOR EURO".
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.
Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de bucăți.
Prețul de vânzare pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 365 lei/bucată.
Monedele din argint dedicate aniversării a zece ani de la introducerea bancnotelor și monedelor euro au putere circulatorie pe teritoriul României.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei