Moneda Euro se prăbușește. Analiștii fac scenarii de dezastru

de Cuget Liber Miercuri, 14 Decembrie 2011 585
În ciuda eforturilor depuse de liderii UE la summitul de săptămâna trecută, moneda unică europeană nu se simte prea bine.
Euro s-a depreciat ieri la cel mai redus nivel din ultimele 11 luni față de dolar, după ce cancelarul german Angela Merkel a respins orice majorare a limitei de finanțare a mecanismului European de Stabilitate (ESM), potrivit unor surse din coaliția guvernamentală germană, transmite Reuters.
Moneda unică este tranzacționată în scădere cu 0,5%, la 1,3116 dolari pe unitate, după ce a coborât în timpul tranzacțiilor la 1,3111 dolari pe unitate, nivel minim după jumătatea lunii ianuarie.
"Continuăm să vedem tensiuni în zona euro", a declarat John McCarthy, director general pentru tranzacții valutare la ING Groep în New York.
El a arătat că diviziunile duc la deprecierea euro, care era deja pe un trend descendent.
Merkel a făcut afirmația la o întâlnire cu ușile închise cu parlamentarii conservatori.
Cancelarul german a răspuns astfel unui comentariu al președintelui Consiliului European Herman Van Rompuy, conform căruia până în martie va fi finalizată o analiză referitoare la limita de 500 de miliarde de euro a ESM, pentru a stabili dacă este sau nu adecvată.
Citește mai departe despre criza euro
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei