Nu mai faceţi faţă ratelor bancare? Iată ce soluții vi se oferă

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 23 August 2022 200
Nu vă puteţi plăti ratele la bănci? Prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față pot fi consiliați gratuit de ANPC. În plus, apelând la procedura specifică, de insolvență a persoanelor fizice, pot găsi soluții de rezolvare a problemelor lor financiare. Toate acestea în contextul măririi dobânzilor bancare și interbancare și al creșterii inflației din ultima perioadă.
În cadrul întâlnirii periodice, de zilele trecute, a Comisiei de Insolvență la Nivel Central - organism care reunește reprezentanți ai ANPC, ai Ministerelor de Finanțe, al Muncii și Protecției Sociale, al Justiției și Oficiului Național al Registrului Comerțului, au fost discutate condițiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 și posibilitățile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară. Acest demers este necesar pentru ca legislația în domeniu să fie actualizată, în conformitate cu evoluția economică a momentului, astfel încât un număr cât mai mare de consumatori să poată avea acces la cele trei tipuri de proceduri.
„Dorim ca accesibilitatea procedurilor de insolvență a persoanelor fizice să fie cât mai la îndemâna consumatorilor, iar pentru aceasta și pentru alte lămuriri, îi așteptăm la sediile noastre din toată țara, pentru a le oferi consiliere gratuită și sprijin”, a declarat Ruxandra Badea, director al Direcției de Insolvență a Persoanelor Fizice. Menţionăm că, prin procedura de insolvență a persoanelor fizice, este reglementată situația în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeșalonate pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei