Ovidiu Cupșa a participat la Forumul Zilei Maritime Mondiale

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 18 Mai 2018 207
Pe data 15 mai 2018, cu prilejul celebrării a 70 de ani de existență a Organizației Maritime Internaționale, la Londra s-a desfășurat Forumul Zilei Maritime Mondiale. Mai exact, organizația celebrează două aniversări majore: 70 de ani de când Convenția IMO a fost adoptată și 60 de ani de la intrarea acesteia în vigoare.
Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, a fost prezent le eveniment în calitate de ambasador maritim IMO, se arată într-un comunicat de presă.
"Înființarea IMO și aderarea celor 174 de state, inclusiv România, la convenția IMO, a avut ca efect o evoluție semnificativă a industriei maritime în ultimii 70 de ani. A avut loc un proces de globalizare a standardelor de pregătire profesională, a normelor de siguranță, de protecție a mediului marin și un proces de ameliorare continuă a condițiilor de viață la bordul navelor. În cadrul discuției bilaterale cu secretarul general IMO, domnul Kitack Lim, am abordat problematica identificării unor soluții pentru reducerea pe viitor a birocrației la bordul navelor. Acest lucru ar permite ofițerilor să se concentreze asupra operării navelor și ar diminua riscurile de apariție a fenomenului de oboseală cronică. Siguranța echipajului și a navei este principalul deziderat al industriei navale", a declarat Ovidiu Cupșa.
IMO este organismul ONU de reglementare a transportului maritim la nivel global. Organizația a fost înființată în 1948 și include 171 de state membre și 3 state cu statut de membru asociat. România este stat membru al IMO din 20 martie 1965. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei