Patronatele din transporturi amână protestul din 2 noiembrie

de Cuget Liber Marţi, 01 Noiembrie 2016 124
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), unul dintre patronatele transportatorilor rutieri, a anunțat, marți dimineață, că amână protestul pe care intenționa să îl organizeze în 2 noiembrie, după ce au avut discuții, luni, cu reprezentanții guvernului, care s-ar fi arătat "deschiși" la găsirea unor soluții la revendicările patronilor din transportul rutier.

În 24 octombrie, COTAR a anunțat că va organiza în 2 noiembrie, în fața Guvernului, un miting la care vor participa 6.000 de autovehicule, cerând executivului mai multe modificări ale legislației prin ordonanțe de urgență, în special în vederea combaterii activităților de transport ilegale.
Reprezentanții transportatorilor au avut, însă, discuții cu reprezentanții Executivului, care i-au convins să renunțe la protest. La discuții au participat vicepremierii Costin Borc și Vasile Dîncu și șeful cancelariei premierului, Paul Gheorghiu.
"În urma primei runde de discuții, s-a luat hotărârea ca în ședința de guvern care va avea loc mâine să se discute cu miniștrii Finanțelor, Internelor și Transporturilor problemele legate de activitatea neautorizată (piraterie) în transportul rutier, impactul produs asupra bugetului adus prin frauda fiscală făcută de aceștia, urmând să se ia o decizie la nivel de Guvern care în opinia noastra nu poate duce decât la un OUG ", se arată în comunicatul COTAR, potrivit Realitatea.net.
COTAR propune transport gratuit pentru toți elevii, iar transportatorii de persoane, prin curse regulate, să plătească 5% TVA, deductibil până la urmă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei