Peste 1.200 de constănțeni au vizitat Fabrica Heineken r Specialiștii berari le-au prezentat oaspeților toți pașii procesului de fabricare a berii

de Anca CHICU Luni, 10 Septembrie 2012 286
Peste 1.200 de constănțeni au fost sâmbătă, 8 septembrie, cu ocazia Zilei Porților Deschise, la Fabrica Heineken România din Constanța, acolo unde, până la ora 16.00, au avut ocazia de a afla mare parte din secretele fabricării acestei băuturi. 

Vizitatorii au sosit la fabrică începând cu ora 9.00 și au fost îndrumați de către specialiștii berari ai Heineken. Aceștia le-au prezentat oaspeților toți pașii procesului de fabricare a berii: măcinarea malțului din orz, filtrarea mustului de malț, adăugarea hameiului pentru gustul amărui și aromă, răcirea mustului și însămânțarea lui cu drojdie de bere, procesul de fermentare, filtrarea berii mature și faza de îmbuteliere.
Anul trecut, când fabrica și-a deschis por-țile publicului larg pentru prima dată, a fost vizitată de aproximativ 800 de persoane.
La fabrica de bere din Constanța, ce s-a deschis în 1970, dar care a devenit parte a Heineken abia în 2003, se produc acum beri din ingrediente naturale. Acestea se îmbuteliază în sticle, PET-uri sau KEG-uri. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei