Peste 2.000 de vasluieni, vizitați de echipe Chevron pentru informarea privind gazele de șist

de Cuget Liber Miercuri, 18 Decembrie 2013 81
Peste 2.000 de locuitori din trei comune vasluiene au fost vizitați la domiciliu de echipe ale Chevron, în ultimele două luni, în cadrul campaniei derulate din casă în casă de compania petrolieră cu scopul de a informa populația cu privire la ceea ce înseamnă gazele de șist, potrivit Mediafax.ro.
Protestele din ultima perioadă și opoziția mai multor comunități din județul Vaslui legate de explorarea și exploatarea gazelor de șist nu i-a convins pe reprezentanții Chevron să renunțe la ideea de a continua propaganda desfășurată în ultima perioadă în comunitățile locale vasluiene.
Cu unele sincope generate de conflictele cu localnicii, campania de informare a populației din casă în casă cu privire la ceea ce înseamnă gazele de șist a vizat, în lunile noiembrie și decembrie, peste 2.000 de persoane, din trei comune vasluiene.
"Echipele Chevron au reușit să discute despre activitățile sale de explorare în județul Vaslui cu peste 350 de locuitori din Pungești, peste 800 de locuitori din Băcești și cu peste 860 de locuitori din Puiești. Din păcate, Chevron nu a putut vorbi cu mai mulți locuitori din Pungești din cauza amenințărilor venite din partea protestatarilor. Aceste acțiuni fac parte din programul de informare pe care Chevron l-a desfășurat în regiune începând cu luna februarie 2013 și care a mai cuprins întâlniri de prezentare a proiectelor la nivelul comunităților și consultări publice", se arată într-un comunicat pus, miercuri, la dispoziția corespondentului Mediafax de către reprezentanții companiei Chevron.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei