Pierzi, câștigi, negustor te numești "Industrializarea Laptelui" și-a vândut creanța de la "Tomis Development" la un preț de zece ori mai mic

de Ion TIȚA-CĂLIN Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013 413
Societatea "Industrializarea Laptelui" SA Constanța a vândut o creanță de 2.282.748,02 lei la un preț de aproape 10 ori mai mic, respectiv 230.000 de lei, în urma unei licitații la care s-a prezentat un singur ofertant. 
Suma este datorată de societatea "Tomis Development" SRL (antreprenorul general al cartierului rezidențial "Tomis Plus"), aflată în reorganizare judiciară. 
Potrivit publicației electronice "fluximobiliar.ro", la data de 12.06.2010, "Tomis Development, în reorganiza-re, avea datorii de aproximativ 10 milioane lei la BRD, 20,5 milioane de lei la Marfin Bank și peste 5,5 milioane de lei la Bank of Cyprus. La aceste datorii garantate se adaugă și alte datorii bugetare și chirografare."
Cumpărătorul creanței este Gheorghe - Aurelian Nedelcu, persoană al cărei nume este pomenit frecvent în presa locală, în legătură cu o serie de afaceri imobiliare. 
La prima vedere, pare surprinzător faptul că acționarul majoritar al SC "Industrializarea Laptelui" SA a fost de acord să vândă atât de ieftin creanța. Pe piața creanțelor, de regulă, prețul coboară sub 50% doar în cazuri disperate, când sunt slabe speranțe de a recupera ceva. Este cazul "Tomis Development" unul dintre ele?
Interesante sunt și legăturile dintre personajele implicate în această tranzacție. În "Monitorul Oficial" nr. 1.202, din data de 1 aprilie 2011, a fost publicată hotărârea nr.1/24.02.2011 a AGA din SC "Transeuro Film" SA Constanța, din care reiese că, la acea dată, Gheorghe - Aurelian Nedelcu a fost numit administrator al societății pentru o nouă perioadă de patru ani, până la 24.02.2015, împreună cu Octavian Victor Popa. În aceeași zi, a avut loc revocarea lui Lucian Orban din funcția de membru al consiliului de administrație. Coincidență sau nu, doi dintre cei trei administratori ai SC "Industrializarea Laptelui" care au aprobat vânzarea creanței se numesc… Octavian Victor Popa și Lucian Orban.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei