Planul de măsuri pentru intensificarea luptei împotriva evaziunii, definitivat luna aceasta

de Anca CHICU Miercuri, 11 Ianuarie 2012 350
Până pe 19 ianuarie, Ministerul Administrației și Internelor (MAI), Ministerul Finanțelor Publice și alte instituții cu responsabilități în combaterea sustragerii de la obligațiile fiscale vor definitiva un plan de măsuri și acțiuni pentru intensificarea luptei împotriva evaziunii fiscale.
Potrivit reprezentanților MAI, planul de măsuri va fi elaborat de un grup de lucru din care vor face parte reprezentanți ai celor două ministere, ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Autorității Naționale a Vămilor, Gărzii Financiare.
Decizia a fost luată ieri, la sediul MAI, în cadrul unei ședințe inter-instituționale conduse de ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, și cel al Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu. La ședință au participat, de asemenea, șefii structurilor MAI cu responsabilități în combaterea evaziunii fiscale, președintele ANAF, Sorin Blejnar, comisarul general al Gărzii Financiare, Arpad Csaba Ladanyi, și vicepreședintele Autorității Naționale a Vămilor, Viorel Comăniță.
Întâlnirea a avut loc în urma solicitării formulate de primul ministru Emil Boc, pe 6 ianuarie, în cadrul ședinței Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.
Premierul Emil Boc a cerut miniștrilor de Finanțe și de Interne să prezinte un set de măsuri și acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, cu accent pe marea evaziune. De asemenea, premierul a solicitat intensificarea acțiunilor de control realizate cu participarea de echipe mixte, formate din reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei