Platformele petroliere de la Marea Neagră vor fi exceptate de la plata "taxei pe stâlp"

de Ion TIȚA-CĂLIN Marţi, 30 Septembrie 2014 202
Ioana-Maria Petrescu, ministrul finanțelor publice, a anunțat că a găsit soluția pentru exceptarea de la impozitare a construcțiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră. Anunțul a fost făcut la Houston, în cadrul conferinței World Affairs Council, oportunitățile de investiții în România pentru oamenii de afaceri străini. Petrescu a afirmat că prioritatea mandatului său este crearea unui cadru fiscal stimulativ, propice dezvoltării afacerilor și a creșterii numărului de investitori în România.

De asemenea, ministrul finanțelor publice a subliniat că începând cu anul 2015 va fi redusă cota impozitului pe construcții speciale de la 1,5% la 1%, modificare susținută de Guvern și aflată într-un stadiu avansat al procedurii parlamentare (modificarea a fost aprobată de comisia de politică economică, reformă și privatizare și de comisia de buget, finanțe, bănci ale Camerei Deputaților).
"Susținem reducerea consistentă, cu 33%, a impozitului pe construcții, ceea ce înseamnă, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri. Este soluția la care am ajuns ca urmare a consultărilor cu reprezentanții investitorilor și ai Parlamentului", a spus ministrul finanțelor.

Ministrul a menționat reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, măsură ce se va aplica începând cu 1 octombrie 2014 și scutirea de la plată a impozitului pe profitul reinvestit, facilitate aflată în vigoare începând cu 1 iulie 2014.

Ministrul Finanțelor Publice a punctat o serie de măsuri pro-creștere susținute de actualul gvern, între care promovarea schemelor de ajutor de stat și încurajarea activității de cercetare-dezvoltare prin acordarea de deductibilități fiscale.

Ioana Maria Petrescu a participat,de asemenea, la întâlnirile bilaterale dintre delegația guvernamentală a României și reprezentanții companiilor Halliburton și Exxon Mobile, în cadrul vizitei oficiale a premierului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei