Ponta: Contractul de privatizare a CFR Marfă ar putea fi semnat luni

de Cuget Liber Marţi, 27 August 2013 55
 Contractul de privatizare a companiei CFR Marfă ar putea fi semnat luni, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că decizia depinde de noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, transmite Mediafax.ro.
"Cred că luni, nu știu. Depinde de doamna ministru Mănescu", a spus Ponta la Ungheni, răspunzând unei întrebări privind data la care va fi semnat contractul.
Problema contractului de privatizare a CFR Marfă a fost atinsă ulterior de premierul Victor Ponta și în ședința de guvern, într-o scurtă discuție cu noul ministru al Transporturilor.
"Săptămâna asta vă documentați cu tot ce privește CFR Marfă, iar săptămâna viitoare probabil de semnat contractul și de supravegheat modul de aplicare", i-a spus Ponta ministrului.
Ponta va merge miercuri la sediul Ministerului Transporturilor, de la ora 10:00 pentru protocolul de predare-primire cu ocazia schimbării mandatului de ministru al Transporturilor. Premierul a ocupat și poziția de mnistru interimar al Transporturilor.
Ramona Mănescu a depus, luni, jurământului de învestitură în funcția de ministru al Transporturilor.
Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă prin vânzarea a 51% din acțiuni către GFR, deținută de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicată în urmă cu două săptămâni în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacției fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie.
GFR a fost declarat câștigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preț de 202 milioane euro pentru 51% din acțiuni.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei