Propunerile ASF pentru reducerea polițelor RCA

de Madalina PETRESCU Marţi, 16 Ianuarie 2024 198
Protestul transportatorilor se desfășoară aproape o săptămână, iar în urma acestei acțiuni autoritățile se gândesc să reducă prețul polițelor RCA la anumite categorii de vehicule, pentru a se încheia protestul.

ASF propune reducerea tarifelor pentru vehiculele de transport de mărfuri și cele agricole. Propunerile se află doar în stadiul de inițiativă parlamentară, informează știripesurse.ro

Se ia în considerare posibilitatea de a modifica sistemul bonus-malus în polițele RCA și se vor concentra pe profilul și comportamentul asiguratului. În plus, există șansa de a se introduce „asigurare sezonieră”, astfel transportatorii și fermierii vor putea suspenda temporar contractual RCA, iar perioada de întrerupere se va adăuga la valabilitatea asigurării.

ASF propune mai multe măsuri pentru a responsabiliza șoferii și se va baza pe istoricul acestora. Astfel, schimbările ar putea să include următoarele:
Monitorizarea valabilității RCA prin camerele de supraveghere în trafic;
Diminuarea primei prin introducerea franșizei care se va plăti doar în caz de daună;
Certificatul de daunalitate prin care să se afle istoricul de incidente auto ale unui șofer;
Reducerea primei de asigurare pentru șoferii care se comportă exemplar în trafic.

Reamintim că, transportatorii care protestează sunt nemulțumiți de prețul mare al asigurărilor RCA, de prețul în continuă creștere a carburanților și de taxele de drum. Reprezentanții acestora subliniază diferența considerabilă de preț prin comparația cu alte țări din UE.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei