Reguli noi pentru anvelope. Vor fi împărțite în funcție de… consumul de combustibil

de Anca CHICU Joi, 10 Noiembrie 2011 549
Potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (ce are de fapt ca scop asigurarea aplicării în România a prevederilor regulamentului Parlamentului European și al Consiliului privind etichetarea pneurilor), anvelopele pe care le vor cumpăra românii vor fi etichetate cu date privind eficiența energetică.
"În contextul acțiunilor concentrate pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul transporturilor, la nivelul UE, s-a conturat necesitatea constituirii unui cadru de reglementare pentru promovarea pneurilor eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, sigure și cu niveluri scăzute de zgomot, pneurile fiind considerate componente auto cu impact major asupra consumului de combustibil", se arată în nota de fundamentare care însoțește proiectul de hotărâre de Guvern.
Potrivit oficialilor, furnizarea de informații referitoare la clasele de eficiență a consumului de combustibil, clasele de aderență pe teren umed, respectiv clasele de zgomot exterior de rulare este de natură a influența deciziile utilizatorilor finali în sensul achiziționării unor pneuri mai sigure, mai silențioase și mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil.
Furnizorii sunt cei care vor pune la dispoziția distribuitorilor, în mod gratuit, etichetele aferente. În plus, aceștia vor avea obligația să ofere, pe lângă etichete, o fișă a produsului.
Noile prevederi se vor aplica cel mai probabil din toamna anului viitor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei