România a propus actualizarea prețurilor în proiectele finanțate de UE

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 26 Mai 2022 184
Adrian Chesnoiu - ministrul agriculturii i-a propus Comisiei Europene identificarea unor soluții rapide la nivel comunitar pentru a veni în sprijinul beneficiarilor publici și privați ai programelor de dezvoltare rurală ale căror proiecte sunt afectate de crize din afara sectorului, astfel încât să se poată asigura finalizarea proiectelor.
În cadrul Consiliului AgriFish, desfășurat la Bruxelles, Adrian Chesnoiu a declarat: „România solicită Comisiei Europene să adopte de urgență decizia care să permită majorarea costurilor proiectelor și compensarea cheltuielilor suplimentare pentru beneficiarii PNDR, astfel încât să se asigure finalizarea investițiilor deja începute”.
Solicitarea ministrului român s-a bucurat de o largă susținere din partea statelor membre, iar președintele Consiliului și Comisia Europeană au apreciat inițiativa țării noastre ca fiind una extrem de utilă. În perioada următoare, Comisia Europeană va identifica cele mai potrivite soluții pentru derularea și implementarea în bune condiții a proiectelor demarate.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei