România găzduiește reuniunea anuală a înalților funcționari din domeniul bugetar, din cadrul OCDE

de Ion TIȚA-CĂLIN Duminică, 02 Octombrie 2022 136
România și-a depus candidatura pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) cu ocazia exercițiilor de extindere din aprilie 2004 și noiembrie 2012 şi a reînnoit-o în 2016 şi 2017. Pentru obiectivul României de a fi inclusă în următorul val de extindere al OECD, a fost demarat un proces de regândire a poziționării României în relația cu organizația și de orientare a acesteia spre domenii concrete care să aducă valoare adăugată și vizibilitate activității României în cadrul structurilor OCDE și să certifice faptul că România se ridică la nivelul standardelor cerute de organizație.
România a participat la reuniunea Comitetului interministerial din 9 - 10 iunie 2022 de la Paris. Principalele rezultate au constat în adoptarea declarației ministeriale, document programatic care stabilește orientările economice și sociale ale organizației în perioada următoare și adoptarea foilor de parcurs în vederea aderării pentru cinci state-candidate: România, Bulgaria, Brazilia, Croația și Peru.
În contextul aderării României la OCDE, Guvernul României a răspuns pozitiv la invitația OCDE de a organiza, la București, în perioada 26 - 28 octombrie 2022, reuniunea anuală a înalților funcționari din domeniul bugetar din țările din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Directorii departamentelor de buget din țările membre OCDE se întrunesc regulat, din 1980, în grupul de lucru al înalților funcționari din domeniul bugetar, cunoscut sub numele de SBO. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei