România, sancționată de Comisia Europeană în cazul fraților Micula

de Cuget Liber Vineri, 19 Iunie 2015 145
Comisia Europeană a declanșat procedura de infrigement împotriva României pentru că a încheiat un contract bilateral de investiții cu Suedia care încalcă normale în vigoare. Acordul a fost făcut însă înaintea aderării țării noastre la Uniunea Europeană, informează B1.ro.
Tratatul viza întărirea protecției investitorilor care au devenit inutile după extinderea UE, susține Comisia Europeană.
În baza acetui contract însă, frații Micula au acționat statul român în judecată la la Curtea de Arbitraj de la Washington.
Afaceriștii suedezi de origine română au obținut din partea instanței o despăgubire de 179 de milioane de euro pe motiv că nu au mai beneficiat de schema de ajutor prevăzută pentru investitorii străini.
Comisia Europeană susține că aceste despăgubiri sunt ilegale și le-au cerut fraților Micula să înapoieze ajutorul de stat primit.
Taguri

Comentează știrea

Florin
19 iunie 2015
Garantia seriozitatii!

Aici castigi sigur bani! Vrei o oferta serioasa, nu-i asa? Exact, acum vei vedea un video clar care te va convinge ca ai gasit cea mai serioasa oportunitate! Contacteaza-ne si sigur vei descoperi ca ai facut cea mai buna alegere! Castigi garantat bani, cu o activitate super-simpla si complet revolutionara! Solicita acum mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei