România solicită o rambursare de 231,86 milioane euro de la UE

de Ion TIȚA-CĂLIN Marţi, 13 Septembrie 2022 78
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis spre certificare și rambursare o declarație de cheltuieli în valoare de peste 1,12 miliarde lei, echivalentul a 231,86 milioane euro. Suma este aferentă unor investiții efectuate în anul 2020, care, din lipsă de personal la nivelul aparatului tehnic al Programului operațional competitivitate, nu au fost cerute spre decontare.

Între timp, ministerul și-a adaptat structura de personal pentru a putea gestiona programele europene. Până în prezent, pentru proiectele derulate prin Programul operațional competitivitate, Comisia Europeană i-a rambursat României 765,23 milioane de euro, din totalul de 1,23 miliarde de euro transmise spre decontare. Din aprilie și până acum, România a solicitat spre decontare aproximativ 2,4 miliarde de euro.

În total, în perioada de programare 2014 - 2020, România a solicitat de la Uniunea Europeană, prin Politica de coeziune și Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), aproximativ 15,1 miliarde de euro.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei