România vrea să atragă investiții australiene

de Ion TIȚA-CĂLIN Marţi, 13 Iulie 2021 155
Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a avut o întrevedere cu Arthur Milton Spyrou, ambasadorul Australiei în România. Diplomatul australian a evidențiat importanța dezvoltării relațiilor economice și comerciale cu România și a punctat interesul executivului de la Canberra pentru investiții și cooperare.
Ministrul Năsui a salutat investițiile australiene realizate în România în sectorul energetic și a reliefat importanța finalizării negocierilor pentru semnarea Acordului de Comerț Liber între cele două state.
Demnitarul român a prezentat domeniile de interes ale ministerului pentru atragerea de investiții și a menționat că debirocratizarea și simplificarea legislației în domeniul economic sunt priorități pentru executivul de la București.
La finele lunii aprilie 2021, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat o creștere de 163% față de aceeași perioadă a anului trecut, însumând 76,43 milioane de dolari)=. Exporturile românești au crescut cu 110% și au atins cifra de 43,15 milioane de dolari, iar importurile din Australia au înregistrat și ele o majorare semnificativă (294%), totalizând 33,28 milioane de dolari. Excedentul balanței comerciale s-a redus considerabil, însă rămâne favorabil țării noastre cu circa 10 milioane dolari.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei